Slim zoeken en benaderen

Hoe bereik je een nichepubliek op LinkedIn?

Als jij wilt weten of jouw doelgroep bereikbaar is op LinkedIn, moeten we het natuurlijk eerst hebben over jouw doelgroep. Weet jij welke organisaties interessant zijn voor jou en wat voor functionarissen ook interesse kunnen hebben in jouw oplossing en waarom? Wij hebben een aantal tips voor je om een echt krachtig publiek op te bouwen. 

Wat is een nichepubliek?

In ons geval duidt dit op een heel specifiek deel van de markt, een groep consumenten met een overeenkomstige interesse. Probeer je doelgroep onder te verdelen in verschillende categorieën. Pas hiervoor criteria toe waarin de prospects zichzelf ook herkennen.

Als voorbeeld kunnen we voedingsbedrijven nemen, deze bedrijven kun je verdelen op basis van nationaal of internationaal, soort product, food of feed, aantal medewerkers, enzovoorts. De groep die overblijft zal in hogere mate bereid zijn om tot actie of aankoop over te gaan.

Het voordeel hiervan is dat je die bedrijven dan kunt benaderen met een veel interessanter en vooral specifieker verhaal. Bovendien wordt de omvang van je prospects overzichtelijker en de uitdaging beter beheersbaar. 

Is jouw doelgroep te vinden en te bereiken op LinkedIn?

Mede-oprichter van Tachyons, Alex Bos, zal in de video hiernaast uitleggen hoe je er achter kunt komen of jouw doelgroep te vinden en te bereiken is op LinkedIn.

Klik hier om het gratis werkboek aan te vragen

Meer lezen?

Zelf je online marketing optimaliseren in 3 stappen

Zelf je online marketing optimaliseren in 3 stappenWelke activiteiten leveren het beste webverkeer op? Hoe kun je meer leads halen uit hetzelfde marketingbudget? Dat kun je zelf, binnen 30 dagen, kosteloos analyseren.Herken je dit? Je hebt best wat bezoek (verkeer) op...

read more

5 tips om deze week nog meer te scoren op LinkedIn

5 Tips om deze week nog meer te scoren op LinkedIn  Je hebt goed nagedacht over je LinkedIn profiel en eindeloos geschaafd aan de teksten die er staan. Maar helpt jouw profiel jouw prospects om jouw connectieverzoek te accepteren? Omdat ik graag wil dat LinkedIn een...

read more

Meer informatie?

Bezoek- en postadres

Fokkerstraat 18
2811 ER Reeuwijk

Algemeen telefoonnummer

085 0282 003