scaling up groei formule

"Uitvoering"

 

Worden alle processen probleemloos uitgevoerd en zorgen deze voor de hoogste winstgevendheid

Uitvoering

Een slimme strategische groeikeuze voor een groeibedrijf is de “beste mensen op de juiste positie”. Opvolgend is het van belang dat zij structureel de juiste zaken doen en het juiste gedrag laten zien. Dit is 1 zin die een enorme impact heeft voor het management en de medewerkers. En voor de resultaten en het rendement van de onderneming.

Om de uitvoering en de resultaten van elke medewerker op het hoogste niveau te krijgen is de bedrijfscultuur en hoe men wordt geholpen om routines in te bouwen van groot belang.

Om de bedrijfscultuur en de routines en gewoontegedrag goed te managen zijn er 10 gewoontes essentieel. Als je vervolgens in staat bent om deze 10 gewoontes goed in te zetten maakt de onderneming een grote stap richting structurele groei.

Drie disciplines

De gewoontes zijn verdeeld in drie disciplines (routines) die een cruciale rol spelen bij de uitvoering:

  1. Prioriteiten: minder is meer als je focus en afstemming binnen je bedrijf wilt verwezenlijken.
  2. Gegevens: kwalitatieve en kwantitatieve feedback geven je duidelijkheid en een vooruitziende blik.
  3. Vergaderritme: geef jezelf de tijd om sneller en betere beslissingen te nemen.

Wanneer je het onderdeel prioriteiten verder bekijkt kom je zaken tegen die te maken hebben met hoe we de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Met de bedoeling om iedereen op 1 lijn te krijgen met een gekozen prioriteit.

Anders gezegd we bouwen aan een gezond team wat bereidt is om de harde werkelijkheid met elkaar te bespreken. Met de bedoeling dat er ruimte komt  voor een constructieve gesprek om die hoofdprioriteit vast te stellen die door iedereen ondersteunt wordt.

De kracht van gewoontes en de bedrijfscultuur is vele malen belangrijker dan we ons soms realiseren. De groei die je kunt realiseren met andere gewoontes kan voor elke onderneming een groei stap kunnen zijn.

Operationele feedback

Wanneer je naar data kijkt en onderzoek doet naar de huidige resultaten van de onderneming. Vragen we ons vervolgens af zijn er routines opgebouwd er wordt naar dezelfde data op dezelfde manier gekeken.

Bedenk hier dat de gewoontes bij het beoordelen van alle data van je onderneming je niet altijd helpen. Je hebt in de loop der tijd ten opzichte van bepaalde data een filter gebouwd, de achterstand van “die” debiteur weegt niet meer zo zwaar want dat is al lang zo. De data door een ander laten bekijken of op een andere manier tot je nemen kan je helpen om nieuwe inzichten te krijgen.

Communicatie Ritme

Bij het volgen van de doelstellingen door het management en het leiderschapsteam is financiële en operationele feedback nodig. Plan hiervoor wekelijkse in gesprekken met klanten en werknemers.

Het derde en laatste onderdeel van de routines gaat over het vergader ritme, het communicatie ritme wat de 3 belangrijke onderdelen  in zich heeft om succesvol te zijn met je medewerkers. Veiligheid, betrokkenheid en er toe doen, zijn 3 zaken waar medewerkers mee te sturen zijn. Het is van levensbelang dat er een routine is in de dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, kwartaal en jaarlijkse vergaderingen.

Deze gestructureerde meetings & vergaderingen geven teams ook de tijd en de gelegenheid om te discussiëren en belangrijke beslissingen te nemen waardoor de organisatie kan groeien.

Verder praten over Scaling Up?

Bezoek- en postadres

Fokkerstraat 18
2811 ER Reeuwijk

Algemeen telefoonnummer

085 0282 003