Scaling Up

Strategie & structuur geeft groei

Het echt uit de waan van de dag komen is lastig. Je plannen om te veranderen, lijken soms wel op  “goede voornemens” . Om de doelen voor de onderneming te laten slagen heb je een andere aanpak nodig.

Andere aanpak? 

De Scaling Up methodiek garandeert groei! 

Met Scaling Up werken we aan het realiseren van een effectieve strategie. Met een structurele en vasthoudende methodiek. We geloven dat de gewoontes rituelen en structuur van deze methodiek garant staat voor groei. Wij maken er werk van om kennis, vaardigheden & expertise te identificeren en ze sterk te laten groeien.

Het belangrijkste is dat je je gaat concentreren op het realiseren van verbeteringen op meerdere gebieden. We werken vanuit 4 gebieden,

Business Coaching 

Scaling Up “de Groei formule”

Mensen

Heb je structureel de beste mensen op de juiste positie en doen ze de juiste zaken goed? Halen ze de resultaten die nodig zijn? Zijn de functie profielen en doelstelling duidelijk? Heb je de strategie, kernprocessen en de verantwoordelijkheden goed uitgewerkt? Zijn de gewoontes in de bedrijfscultuur gericht op je doelstelling?

Uitvoering

Wie doet wat? hoe heb je dit georganiseerd, wat zijn de doelen, en hoe (vaak) bespreek je die doelen? Zijn alle verantwoordelijkheden duidelijk als het gaat om het halen van resultaat? Welke communicatie afspraken zijn er? Is er een goed ritme als het gaat om meetings? Is feedback een onderdeel van het managen? Bespreekt men wekelijks  de successen en de verbeterpunten?

Strategie

Is de strategie effectief en voldoende aangesloten bij de markt en de veranderde zakelijke omgeving? Heb je de trends die voor jouw toekomst belangrijk zijn goed in beeld? Hebben de merkbeloften in je strategie nog steeds de juiste waarde? Hoe heb je de KPI’s vastgelegd? Is het onderscheidende vermogen van de onderneming nog steeds goed genoeg?

Financiën

Bespreek je regelmatig de diverse financiele cycli? Kan de verkoopcyclus anders? Heb je nog steeds dezelfde voorraad nodig? Kun je nog zaken aanpassen als het gaat om de betalingscyclus? Wanneer je aan deze verschillende punten werkt en ze steeds 1 procent beter kunt doen. Maakt dat je grote stappen kunt maken voor een betere liquide positie!

Aanpak Scaling Up groei formule

Elk traject is maatwerk. Dus ook jouw traject zal op zijn manier uniek zijn, we werken met de doelstelling dat we een traject pas kunnen afronden als iedereen tevreden is over de resultaten.

Wat betekend dat concreet:

1. Bespreking van het 7 lagen strategisch plan

2. Bespreking van de waarde pro positie, welk rendement is nodig en hoe kom je daar

3. Het uitwerken van een concreet operationeel plan, (organisatie – communicatie – sales/marketing)

4. Bespreken van de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van management & medewerkers

5. Wie doet wat en met welke verantwoordelijkheid & KPI’s

6. Een uitgebreide financiële bespreking om alle onderdelen te bespreken en elk % verbetering te vinden.

7. Route & tijdlijn bepalen voor de realisatie van het plan

Het concrete proces wordt in twee sessie’s bepaald dit vraagt een investering van € 995,00*

*prijs per sessie, (is 1 dagdeel) excl b.t.w

Wil je meer weten over Scaling Up?

Bezoek- en postadres

Fokkerstraat 18
2811 ER Reeuwijk

Algemeen telefoonnummer

085 0282 003