Mijn doelgroep vinden met LinkedIn Sales Navigator

Social Selling op LinkedIn slim zoeken en benaderen

Mijn doelgroep vinden en in gesprek raken met prospects die écht interessant voor mij zijn (en andersom). Dat moet toch lukken op LinkedIn? Maar op een platform met meer dan 750 miljoen profielen uit 200 landen moet je wel kunnen zoeken. Voordat je gaat zoeken en benaderen, denk nog één keer goed na wat of wie je nodig hebt.

 

LinkedIn Sales Navigator ideaal voor strategische prospects

Of je nu een klein beginnend bedrijf of een grote multinational bent, het is altijd belangrijk om eerst in gedachten te nemen wat voor klanten je nodig hebt. Welk type klanten helpt jou om je doelstellingen te realiseren op (middel)lange termijn?

Wat is je doelgroep? Indien je daar geen duidelijkheid over hebt, zal het moeilijk zijn om je strategische doelen te halen. Zoek prospects die passen bij je ambities. Richt je op de opdrachten voor volgend jaar. Maar als je op korte termijn orders nodig hebt, dan kun je beter je bestaande en voormalige klanten bellen.

Social selling op LinkedIn is dus vooral interessant om nieuwe prospects te zoeken die passen bij je ambitie en vervolgens met hen het gesprek aan te gaan.

Meer lezen: Social Selling op LinkedIn werkt wel  

Verdeel je doelgroep

Probeer je doelgroep onder te verdelen in verschillende categorieën. Hiervoor is het handig als je criteria toepast waarin de prospects zichzelf ook herkennen.

Als voorbeeld kunnen we transportbedrijven nemen, die je kan verdelen op basis van nationaal of internationaal,  gekoeld transport of niet, vloeibaar of containers, sorteren op aantal medewerkers, enzovoort.

Het voordeel is dat je die bedrijven dan kunt benaderen met een veel interessanter en vooral specifieker verhaal. Bovendien wordt de omvang van je prospects overzichtelijker en de uitdaging behapbaar.

LinkedIn Sales Navigator voordelen

Als je gedetailleerder wilt zoeken en filteren is het verstandig om je abonnement te upgraden naar LinkedIn Sales Navigator.

Nu vraag je je ongetwijfeld meteen af “Is LinkedIn Sales Navigator gratis?” en daar kunnen we duidelijk in zijn: Nee. LinkedIn Sales Navigator prijs is € 62,- per maand, maar voor die prijs krijg je wel deze functies:

  • Specifieker zoeken (24+ zoekfilters)
  • Zoekopdrachten opslaan en de resultaten volgen
  • Bedrijven en personen in lijsten opslaan (updates & interactie volgen)
  • Meer profielen bekijken
  • Een groter bereik
  • Gebruik van labels/notities

Meer lezen Hoe wij Social Runner voor TachYons inzetten

Probeer eens 10 prospects

Als je dan een selectie hebt gemaakt op basis van je ideale doelgroep, stuur dan eens een connectieverzoek naar geschikte contactpersonen bij 10 van de gevonden organisaties.

Stel een vraag, ga het gesprek aan en kom hierdoor te weten of dat inderdaad interessante organisaties voor jou zijn. Ook al hebben ze nu (nog) geen behoefte aan jouw voorstel, ze kunnen je wel laten weten of je selectie op basis van je criteria klopt.

Hoe gebruik je Sales Navigator Salesvoorkeuren

Je kunt in LinkedIn Sales Navigator je salesvoorkeuren invullen. Denk dan aan functie, senioriteitsniveau, etc.

Als je dan een lijst hebt aangemaakt van prospects (bedrijven die je graag wilt benaderen), krijg je automatisch een overzicht van de relevante medewerkers van die organisaties. Die kun je met 2 klikken opslaan in een leadlijst, en dan blijf je op de hoogte van hun status, functiewijzigingen en hun bijdrages / activiteiten.

Als je met LinkedIn Sales Navigator correct op je doelgroep hebt geselecteerd en vervolgens met de prospects die bij je passen over hun activiteiten communiceert, dan volgt vanzelf een kwalitatief en wederzijds interessant gesprek. En daar komt uiteindelijk altijd business uit.

Conclusie LinkedIn Sales Navigator

Als je structureel wilt werken aan prospects die goed passen bij je strategie en bij je ambitie, dan is Navigator een goede start. Je kunt gedetailleerd zoeken naar bedrijven en contactpersonen. Daarna kun je ze in lijsten bewaren en volgen om op het geschikte moment een gesprek aan te gaan. Een goed begin van een succesvolle kennismaking!

Meer lezen over Social Runner

Social Selling vragen kun je stellen aan Alex Bos van TachYons

 

Heb je vragen over contacten leggen via LinkedIn?
Maak connectie met Alex Bos op LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk Contact?

Bezoek- en postadres

Fokkerstraat 18
2811 ER Reeuwijk

Algemeen telefoonnummer

085 0282 003